Ben Foster: Jag vägrar att spela FA-cup finalen

FA CUP FINALEN

Football - Liverpool v West Bromwich Albion - Barclays Premier League - Anfield - 11/2/13 Ben Foster celebrates West Brom's first goal scored by Gareth McAuley (not pictured) Mandatory Credit: Action Images / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ìliveî services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY

Idag är det FA Cup final emellan Manchester City och Watford.
I mål för Manchester City står som vanligt brassen Ederson, Watfords mål vaktas av den så omtyckta brassen Heurelho Gomes. Watford fansen älskar sin målvaktshjälte som idag kanske står sin allra sista match i karriären.

38 åriga Gomes som blivit en stor favorit ibland Watfordfansen sen han kom på freetransfer ifrån Tottenham för 5 år sen. Sen Ben Foster kom till klubben så har Gomes inte fått någon speltid alls i Premier League men det har blivit speltid i dom olika cuperna. Gomes är en av Watfords stora anledningar till att dom nu står i en FA Cupfinal. Gomes har spelat otroligt bra i årets FA Cup och dagens final ser ut att bli brassens sista match i karriären.

Det är inget definitivt beslut taget ifrån Gomes själv eller ifrån Watford men Gomes kontrakt går ut efter säsongen och han har själva sagt att det är 99% säkert att han slutar.

Här en 27årig Gomes när han spelade i PSV Eindhoven för 11 år sen.

Men den omåttligt populära målvakten är en spelare som tränaren Javi Garcia gärna behåller en säsong till:
“I would like to speak with him and the club and see if he is able to carry on next season. We have to speak about that.”, sa Javi Garcia nyligen till Brittisk media.

Gomes som är djupt kristen har långt gångna planer på att bli pastor efter karriären och det är just nu oklart om det blir ett år till som professionell fotbollsmålvakt eller om han ska starta ett nytt liv som pastor. Diskussioner kommer att inledas efter FA cup finalen där all fokus är nu.

Watford har en mycket stark målvaktstrio med Heurelho Gomes, Ben Foster och Pontus Dahlberg i truppen. Foster fick frågan om han är redo att spela finalen på Wembley efter semifinalen mot Wolverhampton, men på den frågan hade Foster ett tydligt svar:

“I’ll absolutely refuse” 

“Heurelho deserves it and should play without a doubt. He has never let this club down and never will. He was fantastic today.”

***

Hur det kommer att gå i FA Cup finalen det får vi se men lita på att det kommer att smälla och där båda lagen kommer att göra allt dom kan för att vinna.

Gomes kommer att göra allt han kan gör att avsluta karriären med en titel och Watfordspelarna har chansen att bli historiska då klubben aldrig har vunnit en stor titel. Watford har varit i en FA Cup final förr men förlorade då för 36 år sen!

Manchester City har chansen på en trippel efter att ha vunnit Carabao Cup och Premier League denna säsongen. City kan också bli första Engelska lag att vinna 50 tävlingsmatcher under en och samma säsong. City har 49 segrar innan FA Cupfinalen och att kommer upp till 50 stycken vore historisk.

Matchen spelas på Wembley kl 18.00 Svensk tid.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*