En av dom största målvaktsikonerna, Gabor Kiraly avslutar karriären

EN LEGEND SLUTAR

161115 Ungerns målvakt Gabor Kiraly gör sin sista landskamp och tackas av under en träningsmatch i fotboll mellan Ungern och Sverige den 15 november 2016 i Budapest. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 59072

Gabor Kiraly, har beslutat sig för att lägga handskarna och mjukisbyxorna på hyllan 43 år gammal.
En av Europas mest kända målvaktsprofiler dom senaste 20 åren och en av Ungerns största idrottsprofiler genom alla tider har nu bestämt sig att det nu får vara nog. Han inledde sin fotbollskarriär hemma i sin Ungerska hemstad Szombathelyi och där avslutade han nu karriären då han tyvärr åkte ner med laget ifrån den Ungerska högstaligan den gångna säsongen.

161115 Ungerns målvakt Gabor Kiraly hyllas inför matchen då han gör sin sista landskamp under en träningsmatch i fotboll mellan Ungern och Sverige den 15 november 2016 i Budapest.
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Den så hårt arbetande superatleten Kiraly inledde som sagt fotbollskarriären hemma i Szombathelyi och där efter blev Hertha Berlin ny klubbadress där han stannade i 7 år. Efter tiden i Berlin så flyttade han tilll England där han på 5 år lyckades spela för 4 olika klubbar.
Tack vare hans fin år i Bundesliga med Hertha Berlin så hade han ett bra namn i just Tyskland så han kunde återvända dit 2009 till 1860 Munchen där han stannade i 5 år innan han gjorde ett sista år i England och Fulham 2014-2015. Efter den sista säsongen i Fulham så återvände han till sin Ungerska klubb Szombathelyi Haladas och verkligen gav tillbaka för allt som den klubben gjort för honom och det var där han nu avslutade sin aktiva karriär, 43 år gammal.

***

Varför spela med grås mjukisbyxor kanske man kan undra.
Här nedan ser ni hans svar på den frågan men ni får inte missa videon som vi lagt in här där han också talar om sina mjukisbyxor och mycket annat.

– Det började i Ungern och de förde tur med sig, så jag tog med dem till Hertha Berlin och där fortsatte turen och vi tog oss till Champions League, sade Király till BBC 2016

– Jag vill ha gott om självförtroende när jag spelar. Men man kan inte bara ta på sig ett par grå träningsbyxor för att bli bra i målet, man måste röra på rumpan också.

***

108 Landskamper för Ungern och 5 gånger utnämnd till “Årets Spelare” i Ungersk fotboll gör att vi bara måste hylla denna målvaktsikon som sen 2015 då han återvände hem till Ungern har byggt upp en egen fotbollsakademi där han idag fostrar unga målvakter. Att kunna spela på hög nivå under så lång tid som Kiraly är det få som klarar av men hans goda fysik och passion för spelet har gjort att han har kunnat hålla på så länge. Ta dig tid och titta på dessa videos som vi lagt in där du kan se hur otroligt spänstig han är och vilken enorm träningsprodukt det är, Gabor Kiraly !

Det är bara att tacka för allt han gjort! En levende legend!

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*