MVK laddar inför Champions League Finalen

CHAMPIONS LEAGUE 2018/2019

Målvaktskanalen tar pulsen på Alisson Becker och Hugo Lloris inför Champions League finalen. 
Vi har samlat ihop det mest intressanta ifrån dessa två fantastiska målvakterna inför finalen. En helengelsk final där en brasse möter en fransman. Brasiliens nummer ett mot en världsmästare. Det blir såklart en stor rivalitet emellan fans och dom båda klubbarna där Alisson Becker står i sin största match hittills i karriären och där Lloris står ännu en stor match för vad som är störst en VM final eller CL final det vet bara Lloris själv.

***
Liverpool är en klubb som har varit i liknande situationer förr och har vunnit CL förrut, samtidigt som Tottenham aldrig har varit i en liknande situation förr. Liverpool har många titlar ifrån den Engelska ligan och ifrån Europa sen fornstora dagar samtidigt som Spurs aldrig har vunnit en såhär stor titel. Liverpool är därför lite favoriter inför finalen enligt alla såkallade experter och spelbolag men det som talar för Spurs är just det att spelarna själva känner att dom kan skriva in sig i fotbollshistorien i sten ikväll om dom lyckas.

Det har varit ett helt fantastiskt CL år med sagolika matcher och vändningar och det lär fortsätta ända in till sista sparken ikväll. Allt kan hända och mycket väl kan det bli så att just en av Alisson och Lloris blir den stora hjälten!

Alla, även Alisson Becker minns förra årets CL final då Loris Karius vaktade Liverpools mål och Alisson går ut och skyddar Karius inför årets final.

“I don’t think you can put it one guy’s shoulders, the team has 11 guys”, sa Alisson i en intervju med ESPN inför årets final i Madrid.

“When we win, everyone wins. And when we lose, everyone loses. It wasn’t Karius who lost that match, Liverpool did. This year we have a new opportunity.”, Alisson igen, stort citat av en stor människa och målvakt.

 

Hugo Lloris som bara för mindre än ett år sen spelade en VM final har sagt följande inför CL finalen bland annat:
“Even after the World Cup, I could not expect to be involved in the Champions League Final one year later. This is the beauty of football. Sometimes it can be cruel and sometimes it can be the best.”

MVK har samlat ihop flera spännande intervjuer ifrån både Alisson och Lloris här nedan.

 

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*