MVK lyfter fram dom bästa Dam VM målvakterna

VM i Frankrike 2019

Dam VM pågår förfullt och det är högre kvalité på målvaktssidan än någonsin förr. Målvaktskanalen har tagit en närmare titt på samtliga VM målvakter och har valt att lyfta fram dom allra bästa just nu. Vi vet att många nya stjärnor kommer att tändas under VM som det alltid gör.
Målvaktskanalen har valt ut 12 stycken VM målvakter som vi idag anser är dom 12 främsta (ps. ingen rangordning)

***

Sarah Bouhaddi – Frankrike:
Lyon och Frankrikes starka sista utpost som har rutin i massor står inför sitt livs hittills största uppgift, att ta hem VM guldet på hemmaplan!
Hon har vid flera tillfällen blivit utsedd till världens bästa målvakt och är 10 gånger fransk mästare och är sexfaldig Champions Leaguemästare. En matchvinnare som mäter 175 cm.

Bild: Bouhaddi in action  foto: bildbyrån

***

Ingrid Hjelmseth – Norge:
Inför VM stod hon noterad för 134 landskamper och hon gör nu sitt sista mästerskap den 39-åriga Stabekk målvakten. Har två Em silver som bästa meriter hittills och drömmer såklart om att få avsluta med en VM medalj. Har under dom senaste åren blivit övertalad av det Norska förbundet att fortsätta i landslaget då dom ansett att tillväxten har varit för dålig. Nu ser det ändå bättre ut då Lilleströms Cecilie Fiskerstrand har tagit stora kliv i utvecklingen. Ingrid är VMs äldsta målvakt och tillhör fortfarande i sina bästa stunder den absoluta världstoppen.

***

Almuth Schult – Tyskland
Efter att Nadine Angerer slutade så har Almuth Schult tagit över som Tysklands nummer ett och Wolfsburgs sista utpost är en enormt stabil målvakt som är stor för att vara en dammålvakt då hon mäter 180cm i strumplästen. Champions League mästare med Wolfsburg 2014 och OS Guld i Rio 2016. Mycket rutinerad och gör nu sitt tredje VM.

***

Sandra Panos – Spanien
Bara 169 cm lång men imponerar med sin spänst, spelförståelse och främst teknik. FC Barcelonas målvakt är väldigt rutinerad trots sin ålder på 26 år, hon har varit med länge och har gått hela den långa vägen som supertalang i ungdomslandslagen till att bli en stjärna i a-landslaget. Panos leder den Spanska utvecklingen på målvaktssidan i Spanien där flera duktiga målvakter är på framfart.

***

Bild: Lydia Williams foto: bildbyrån

Lydia Williams – Australien
Den nu 31-åriga Melbourne City spelaren (på lån ifrån Seattle Reign FC)  är en mycket start sista utpost för Australien. Hon har massor av rutin ifrån många olika klubblag med lägg där till tre stycken VM slutspel på meritlistan där hon redan var med för första gången 2007. En väldigt stabil målvakt som har förmågan att kunna dominera sitt straffområde då hon inte bara är en bra “shootstopper” utan också en bra målvakt i luften.

***

Barbara – Brasilien
Spelar numera hemma i Brasilien med klubben Kindermann men har varit runt om i på många olika platser i världen och fått rutin, bland annat i Svenska Sunnanå 2009-2010. Den nu 35-åriga målvakten är väldigt rutinerad som sagt och gör sitt fjärde VM i och med årets VM men trots alla år i landslaget så har hon “bara” 35 landskamper inför VM vilket betyder att hon inte alltid varit förstavalet i landslaget men Barbara kommer att med största sannolikhet att få förtroendet i årets VM slutspel och hennes högsta nivå håller världsklass vilket gör att hon ändå platsar på denna listan. En stor profil som är mycket omtyckt i sitt hemland.

***

Laura Giuliani – Italien
Den 26-åriga Juventusmålvakten har kämpat sig fram till sin nuvarande position som ligamästare med Juventus och 1a målvakt i landslaget. En glad och energifylld tjej som under flera år spelade på olika nivåer i Tyskland för att utvecklas men återvände till Italien i 2017 då Juventus skulle starta upp sitt första damlag. R>edan första året så tog Juventus tjejer hem Scudetton och Laura var en stor bidragande faktor till det ligaguldet. Helt orädd tjej som kan göra dom där riktigt sjuka räddningarna.

BILD: Giuliani in action foto: bildbyrån

***

Karen Bardsley – England
Manchester City keepern studerade på college i USA under flera år och kombinerade där fotbollen med studier och fick där väldigt bra träning och lade grunden där för hennes framtida målvaktskarriär. Efter studierna så flyttade hon faktiskt till Sverige och Linköping där hon mest fick agera back up till Sofia Lundgren som var Linköping förstamålvakt under den tiden. Haft lite otur med skador i karriären som i EM 2017 då hon fick en fraktur på smalbenet men hon har jobbat sig tillbaka och kommer till VM med stort självförtroende efter en stark säsong med sitt Manchester City som slutade två med endast 17 insläppta mål på 20 matcher.

***

Stephanie Labbé – Kanada
Välkänd ifrån Svenska DamAllsvenskan då hon har spelat både i Piteå, KIF Örebro och Linköping under karriären. Har sen 2017 inte fått så mycket förtroende i sina klubblag men har alltid presterat på hög nivå med sitt landslag. En väldigt fint tekniskt skolad målvakt som är väldigt greppsäker och hon står ofta “rätt” vilket är en bra egenskap att ha som målvakt. Hon sprider ett lugn till sitt lag med hennes säkra spel.

***

Sari Van Veenendaal – Holland

Europamästarinna ifrån 2017 och släppte då bara in tre mål under hela turneringen. Van Veenendall är en av världens absolut bästa målvakter och sen 2015 så spelar hon för Arsenal i Premier League (eller FA womens super league som den heter) där hon tog hem ligatiteln. Sari kommer till VM med bästa möjliga självförtroende som regerande Europa Mästare och Ligamästare. En vinnare.

***

Alyssa Naeher – USA
Efter att Hope Solo slutade efter OS 2016 så har trodde många att hon skulle lämna ett stort hål efter sig i det Amerikanska målet men så blev inte fallet då Alyssa Naeher och Ashlyn Harris båda har fightats om förstaplatsen. Faktum är att alla dom uttagna målvakterna i USAs trupp tillhör den absoluta världseliten p åsin position men bara en kan spela. Adrianna Franch är också med i truppen och hon förväntas att bli tredjemålvakt trots att hon blivit utsedd till den Amerikanska ligans bästa målvakt både 2017 och 2018, så kvalité har USA i överflöd. Alyssa Naeher är den målvakten som har blivit den lite mer uttalade första målvakten efter Hope Solo trots allt och hon går in i denna VM turneringen med högt huvud då dom flesta tror att USA ska ta hem guldet. Naeher är väldigt stabil och är helt klart en av världens absolut bästa och väldigt stabil målvakt på straffar vilket kan bli användbart i VM slutspelet.

***

Hedvig Lindahl – Chelsea
Givetvis så är vå egna Hedvig med på denna listan och Sveriges absolut mest rutinerade spelare med 157 landskamper inför VM. Kommer dock till VM med väldigt lite speltid i bagaget ifrån sitt klubblag. Efter årsskiftet så har Chelsea satt henne på bänken av någon anledning men Hedvig har visat i alla landskamper under året att hon trots lite speltid i klubblaget håller världklassnivån intakt. Stabil och väldigt allround dvs bra på allt i stort sett. Något som är värt att lyfta fram är hennes offensiva spel med fötterna där hon har bra längd och precision i både in och utsparkar bland annat. Otroligt viktig för Sverige då ett bra VM för Hedvid skulle innebära ett bra VM för Sverige, helt klart är det så.

foto: bildbyrån

///Sammanställt av John Målvaktskanalen – Har du invändningar, så maila oss gärna.

 

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*