SillySommaren är igång. MVK tar pulsen på dom senaste rykterna.

SILLY SEASON 2019

Ni vet vad det innebär med sommar… Jo, Transferrykten och Silly Season ! Här kommer sommarens just nu hetaste Silly-Snackisar.

Gigi Buffons farväl till PSG har gjort att den Franska giganten letar ny målvakt vilket har skapat endel rykten. Det hetaste och mest högljudda hittills är igen det att PSG jagar Jan Oblak från Atletico Madrid. Oblak som nyligen signerade ett nytt avtal med Atletico där han har en utköpningsklausul på 1,2 miljarder kronor. Ett pris som en klubb som PSG helt klart kan matcha.

Men kring Oblak så ryktas det mer om Manchester United än om PSG just nu. Det riktigt heta rykten om att Oblak ska vara påväg till Manchester United om nu De Gea kommer att lämna, många “om” som är vägen där men det är alltid intressant att spekulera.
Flera röster säger att Jan Oblak alltid varit en United supporter och att han alltid drömt om att en gång få spela i United.
Sen att Oblak själv i förra veckan gick ut och kommenterade sin situation såhär har bara inneburit mer bensin på elden angående Slovenens framtid.

“Jag kommer att stanna i Atletico sålänge som deras ambitioner matcher mina egna”

“Vissa kanske tror att deras ambitioner har sänkts eftersom att stora spelare har lämnat med jag är säker på att klubben kommer att ersätta dom med mycket kvalité. När jag skrev på mitt nya kontrakt så gav klubben mig garantier på att deras ambitioner överensstämmer med mina egna.” Citat ifrån Jan Oblak, citat som kan tolkas på lite olika sätt.

***

Sen vad tror ni kommer att ske med Gigi Buffon nu? Är spelarkarriären nu över? Ihärdiga rykten säger att han kommer att erbjudas en sportchefsroll i Juventus men där är inget klart.

En annan målvakt som precis officiellt avslutat sin karriär är Arsenals Petr Cech och han går det rykten om också. Vi har skrivit om det förr här på Målvaktskanalen att Chelsea och Arsenal båda vill ha honom i sin organisation. Det senaste ryktet är att han kommer att bli ny sportchef i Chelsea. Men där är inget heller klart eller officiellt klart.

***

En annan målvakt det ryktas om ordentligt är vår egna Robin Olsen. Robin som tappat sin plats i Roma till Antonio Mirante som gjort det så pass bra att han också blivit uttagen i det Italienska landslaget till deras senaste landslagssamling.
Det har ryktats om att Atalantas Pierluigi Gollini ska vara på gång in till Roma och det senaste ryktet är att Loris Karius ifrån Besiktas/Liverpool ska vara påväg in.
Bekräftande Robin Olsen så finns det inga namngivna klubbar i spekulationer kring Robin det det surras om är “flera klubbar i Premier League vill ha Robin”. Vad det innebär dvs vilka klubbar det gäller och vet vi inte om. Det har ryktats om Watford som ersättare till Gomes  men vad som kommer att ske med Robin återstår att se. Ett alternativ som borde vara aktuellt (kan vi på MVK redaktionen tycka) är det att stanna kvar i Roma och kämpa sig tillbaka som nummer 1. Vad det blir det återstår som sagt att se.

***

Så hetast just nu är trots allt Jan Oblak ryktet till Man Utd! Det får vi ändå säga men en bubblare som det varit tyst om ett tag är Real Madrids Keylor Navas….vad händer med honom? Mycket spännande kommer det bli att följa sommarens Silly Season!

Vi återkommer med mer Silly Rykten såklart!

***

///JOHN

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*