Spanien väljer Kepa före De Gea

EM KVAL

I den senaste EM kval landskampen emellan Spanien och Sverige där Spanien vann med 3-0 så ställdes Chelseas Kepa Arrizabalaga före David DeGea.
Något överraskande då Ge Gea varit Spaniens nummer ett sen EM 2016.

Chelseas 24 åriga målvakt som också är världens dyraste målvakt genom alla tider fick efter en fin avslutning på säsongen chansen i EM kvalmatchen mot Sverige och fick då spela sin tredje raka landskamp före Manchester Uniteds David De Gea. Att Kepa fått starta EM kvalmatcherna mot Malta och Färöarna innan var inget som någon direkt tyckte var konstigt då det var mindre starka nationer och det var då läge att testa Kepa och ge han speltid men matchen mot Sverige fick många att lyfta på ögonbrynen då det gav indikationer på att ett målvaktsskifte kanske är på gång.

Såhär några dagar efter kvalmatchen så fick Spaniens assisterande tränare Robert Moreno frågan om just målvaktsvalet i den senaste landskampen och han svarade såhär:
“Vi anser inte att De Geas tid som förstamålvakt i Spanien är över men kepa hade en fantastisk avslutning på säsongen med Europa League vinst och fantastiska prestationer så just till denna samlingen så ansåg vi att Kepa kunde hjälpa oss på bästa sätt.

Kampen om förstaplatsen i Spanien är nu igång. När du har din plats för enkelt så blir man lite avslappnad och det är inte bra. Konkurrensen är också bra för målvakterna”
sa Moreno till media i tisdags.

Kepa själv har valt att ligga lågt i sina kommentarer och inför matchen var han helt tyst i media men sa efter Sverigematchen följande:

Det här är fotboll, jag är glad att ha fått speltid och att ha fått hjälpa laget och att få avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.”
“Jag kommer att fortsätta jobba hårt på träningarna med mitt klubblag och försöka göra mitt allra bästa där och hoppas att jag kan få fortsätta att spela i landslaget:”

“Till sista så är det klart att vi alla vill spela, Pau Lopez, De Gea och jag men I slutändan så är det alltid tränaren som bestämmer och det är hansansvar.” Sa Kepa till media efter EM kvalmatchen mot Sverige.

 

 

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*