Aly Keita mitt i Afrikanska Mästerskapen: Det är en fantastisk känsla att få uppleva ett så stort mästerskap.

Afrikanska Mästerskapen

Foto: bildbyrån

Östersunds keeper Aly Keita befinner sig just nu i Egypten med sitt Guniea för Afrikanska Mästerskapet.
Med två matcher in i gruppspelet så väntar en sista avgörande gruppspelsmatch mot Burundi idag Söndag, Målvaktskanalen har tagit ett kortare snack med Aly inför just den matchen.

1: Aly, vart befinner du dig just nu?
ALY: Just nu är vi i Alexandria (Egypten) men ska åka gill Kairo idag (läs 28 juni).

2: Afrikanska mästerskapet är igång och berätta hur är det att vara med ?
ALY: Det är en fantastisk känsla att få uppleva ett så stort mästerskap.

3: Hur har uppladdningen varit inför mästerskapet med Guniea?
ALY: Uppladdningen för mig själv har inte varit bra. Har haft problem med min fot.

4: Du spelade premiären mot Madagaskar (2-2) hur var det?
ALY:  Det var kul att spela första matchen men andra matchen fick jag inte spela. Jag missade träningar pågrund av min fot så det va jobbigt att sitta på sidan och kolla på men målvakten kom in gjorde det bra trots förlusten.

5: Andra matchen mot Nigeria fick du inte spela där ni förlorade med 1-0, hur går snacket inför sista gruppspelsmatchen mot Burundi på Söndag?
ALY: Vi måste vinna på söndag för att gå vidare och det tror vi på att vi gör.

6: Är du fullt frisk nu och redo för spel?
ALY: Jag skulle inte säga fullt frisk men jag gör allt för att kunna spela. Jag tar sprutor och tabletter men man måste va ärlig mot sig själv också om de inte går så kommer jag inte spela.

ALY KEITA

7: Ni har möjligheter att gå till åttondelsfinal om gör ert jobb mot Burundi samtidigt som Nigeria slår Madagaskar. Hur stort skulle det vara för en fotbollsnation som Guinea att nå en åttondelsfinal och vad tror du själv om chanserna att få spela sista gruppspelsmatchen?
ALY: Det skulle vara stort för landet men det är också det alla förväntar sig så vi får hoppas att vi gör det. Jag vet inte om jag kommer att få spela. Vi förlorade senast men målvakten gjorde det bra så beror på hur han tänker.

 

 

///JOHN

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*