Casillas lägger handskarna på hyllan men får en ny roll i Porto

FC Porto

Casillas hyllar Cech

Den Spanska målvaktslegendaren Iker Casillas fick tidigare i år allvarliga hjärtproblem och har sedan dess inte återvänt till fotbollsplanen. Hälsan ska nu vara under kontroll men det är så pass allvarligt att Casillas nu kommer att lämna sin aktiva karriär bakom sig och starta upp en ny karriär.
Casillas nya roll blir den också i FC Porto men utan för planen, han kommer att få en roll i den sportsliga ledarstaben där han ska bli en länk emellan spelartruppen och ledarstaben. En helt ny skräddarsydd roll för Casillas där han kommer att få fortsätta vara nära spelartruppen men på ett nytt vis.

Casillas själv säger till Portos hemsida:
– Jag ska nu göra något annorlunda om man jämför med min vanliga roll som har varit ute på planen. Jag ska nu försöka vara länken emellan spelartruppen, tränarna och klubben. Tränaren talade med mig förra säsongen när jag hade mina hälsoproblem att han ville ha kvar mig i klubben även nästa säsong. Han ville att jag ska vara kvar med laget, nära spelarna, nära dom yngre efter som att det blir många förändringar så hoppas jag attjag nu kan göra det bästa för mina lagkamrater.

Världsmästaren ifrån 2010 och den Spanska landslagslegenden kommer att vara saknad men fint av Porto att behålla hans kompetens inom föreningen.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*