AFCON 2019 M’Bolhi: “Segern är till hela nationen”

AFRIKANSKA Mästerskapen 2019

Det Afrikanska Mästerskapet är avgjort och Algeriet är mästare för första gången sen 1990!
Målvakten Rais M’Bolhi som varit säkerheten själv under hela turneringen visade även klass i finalen där han höll nollan och förhindrade Senegal ifrån att göra mål vid flera tillfällen. Den 33 åriga målvakten som är uppvuxen i Frankrike och som har spelat flera landskamper med Frankrikes ungdomslandslag bytte landslag 2010 och har sen dess representerat Algeriet. Nu är han Afrikansk mästare efter en riktigt tuff final mot Senegal.

***

M’Bolhi sa till beINSport efter finalsegern att det är en hel nations seger.
“Vi är stolta och glada och vi tilldelar segern till det Algeriska folket”

“Det är fantastiskt och det är en seger för hela landet”

“Jag tycker att vi visade under turneringen att vi vi var ett starkt lag och vi visade karaktär. Vi kämpade som riktiga män från första matchen i turneringen och gud belönade vårt hårda jobb”

“Det är sant att vi har haft en tuff period som lag under några år men vår coach Djamel kom in och ändrade saker, han är som en broder till oss i laget.”

“Vi vill tacka alla som kom hit ill Kairo för att stötta oss men när vi återvänder hem till Algeriet i morgon så får vi se vad som händer”

M’Bolhi tilldelades “Man of the Match” priset efter finalen och fick även mottaga priset som Turneringens bästa målvakt.
M’Bolhi spelar tillvardags i den Turkiska Ligan med Antalyaspor.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*