Cillessen saknar inte Barcelona

Nederländernas starka målvakt Jasper Cillessen flyttade i somras ifrån FC Barcelona till Valencia och han säger själv nu i en intervju för spanska AS att han inte saknar något med Barcelona.

Det är tufft att vara andravalet som keeper, något som Cillessen fick vara under dom tre åren han tillhörde Barca. Cillessen anslöt till Barca sommaren 2016 ifrån Ajax där han hade varit lagets förstekeeper i under flera säsonger, sen kom Barcelona och det är en klubb som inte många kan tacka nej till. Men flytten blev inte riktigt som Cillessen hade önskat även om han var en mycket uppskattad spelare i Barca då han alltid presterade bra då han väl fick chansen.
Men nu väntar Valencia för Cillessen !

***

Konkurrensen med Ter-Stegen var tuff och Cillessen fick endast spela 32 matcher för Barca på 3 år. Nu i Valencia så hoppas Cillessen på mer speltid även om det inte är någon garanti på den absoluta nivån, men när Cillessen får frågan om det är något han saknar ifrån Barcelona så säger han såhär:

– Inget, Jag saknar inte något. Jag har bara varit här i Valencia i tre veckor men för mig så har Valencia allt vad jag behöver, säger Cillessen till AS.

– I Barca spelade jag inte. Ter-Stegen är en mycket bra målvakt som bara blir bättre och bättre.

– Jag var i Barca i tre år men jag spelade inte och jag vill spela, inte bara träna varje dag. För mig var bytet till Valencia ett steg upp i min karriär, även om tränaren bestämmer hur mycket jag ska spela, säger den 30-åriga målvakten till AS.

***
Valencia har precis avslutat ett träningsläger i Schweiz och Cillessen har fått debutera i Valencia tröjan, det gjorde han mot Sion i förra veckan då Valencia vann med 3-0.
La Liga startar för Valencia den 18 Augusti mot Real Sociedad, troligtvis med Cillessen emellan stolparna.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*