Veckans Uhlsport intervju: William Eskelinen

DANSKA SUPERLIGAN

Intervjun i samarbete med Uhlsport Sverige

***
Det börjar bli många svenska målvakter i den danska ligan numera (Jacob Rinne Ålborg, Kalle Johnsson FCK, Patrik Carlgren Randers)
Senast i raden att skriva på för en dansk klubb är William Eskelinen som i förra veckan skrev på för AGF Aarhus. Vi kontaktade William för att ställa några frågor gällande flytten till AGF:


Uhl: Du(William) har precis skrivit på ett avtal på fem år med den danska klubben AGF Aarhus. Vad är det som gör att du lämnar GIF Sundsvall och Allsvenskan för att spela i den danska ligan?
William: Jag gör det för den sportsliga utmaningen, det spännande projektet som AGF presenterade för mig och deras syn på mig i detta projekt fick mig att verkligen vilja göra flytten till AGF. 

Uhl: Vad har du för mål med din tid i Aarhus. Både kortsiktigt men också långsiktigt?
William: Mitt kortsiktiga mål är att komma på plats i staden, få in rutiner och lära känna allt folk i klubben. Det långsiktiga är att kunna hjälpa klubben att göra bra resultat i Superligan. 

Uhl: Vilken bild har du av den danska ligan?
William: Min bild av den danska ligan är att det är en fysisk liga med högt tempo och väldigt skickliga spelare. En rolig och tempofylld fotboll med fantastiska gräsplaner.

-JAG SER MEST FRAM EMOT ATT FÅ SPELA INFÖR AGF FANSEN OCH ATT FÅ SPELA PÅ NATURGRÄS

Uhl: Du kommer såklart att få en ny målvaktstränare. Vad heter han och har ni hunnit pratas vid ännu? Och vad har ni då pratat om?
William: Han heter Nikolai Pold, en fantastisk målvaktstränare som jag verkligen ser fram emot att jobba med. Han har ett väldigt gott öga för detaljer och har en klar bild hur han vill utveckla mig så det känns fantastiskt. Ja, vi har pratat mycket och då pratar vi väldigt mycket om hur vi ska kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Uhl: Vilken kravbild i ditt sätt att spela har klubben på dig som målvakt?
William: Hela paketet gällande målvaktsspelet!

Uhl: Vad ser du mest fram emot med att spela för Aarhus?
William: Att få spela framför fansen, få spela på naturgräs och få spela för den anrika klubben som AGF är.

 Tack William och lycka till , önskar Uhlsport och Målvaktskanalen

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*