GoalKeepers – Silly Season – update: Casillas registrerad i Portos spelartrupp

M V K

Här kan ni läsa om dom senaste övergångarna och silly season ryktena, givetvis med 100% Keeperfokus !

***

Uppdatering 10 Augusti

Iker Casillas drabbades av en hjärtinfarkt i Maj månad. Där och då trodde alla att Casillas aktiva målvaktskarriär var över men Casillas verkar inte vilja ge upp än. Nu är Casillas registrerad i Portos spelartrupp för säsongen 19/20 och kanske är det så att karriären fortfarande inte är över. Vi får helt enkelt avvakta och se.

***

Uppdatering 9 Augusti

Vår senaste uppdatering handlade om Kevin Trapp. Nu är Trapp klar för Eintracht Frankfurt och köps loss ifrån PSG. Avtalet är på 4 1/2 år och detta köp innebär troligtvis att den Danska målvakten Frederik Rönnow lär se sig om efter en ny klubb. Rönnow som fick sitta på Eintrachtbänken under hela förra säsongen hade hoppats på att äntligen få bli Eintrachts första val men nu blir det med all sannolikhet ännu en säsong som Kevin Trapps backup.

***

Uppdatering 6 Augusti

Kevin Trapp återvänder (igen) till Eintracht Frankfurt.
Det är Tysk media som idag skriver att den PSG målvakten kommer att köpas loss ifrån PSG för 50 miljoner kronor och återvända till Eintracht dit han var utlånad förra säsongen ifrån PSG. Det blev då en stor succé där Eintracht med Trapp i målet kom ända fram till Europa League semifinal bland annat. En permanent övergång är inte officiellt och idag bara ett rykte.

***

Uppdatering 5 Augusti

Dagens stora bomb är att Simon Mignolet lämnar Liverpool efter 6 år i kubben. Förra säsongen så blev det bara 2 cupmatcher för Mignolet i Liverpoolmålet då Alisson Becker värvades in. Nu är Belgaren klar för Club Brugge och han ska ha skrivit på ett 5 årskontrakt. Mignolets ersättare i Liverpool blir Spanjoren Adrian som ansluter på fri transfer då han efter förra säsongen lämnade West Ham.
– Jag har givit allt vad jag kunnat och gjort mitt bästa för klubben. Jag har burit tröjan med stolthet och representerat klubben med värdighet och preffessionalism, säger Mignolet på sina egna sociala medier idag.

Ännu en gång kan vi läsa om rykten kring Robin Olsen. Nu är det den Franska klubben Montpellier som ska vara påväg att värva vår Svenska superstjärna. Allt är bara silly rykten och ni får ta det med en nypa salt.

***

Uppdatering 2 Augusti

Tom Heaton är klar för Aston Villa.
Efter 6 år i Burnley så lämnar den 33-årige landslagsmannen klubben för Premier League nykomlingen Aston Villa. Heaton som hade mindre än 1 år kvar på sitt kontrakt hos Burnley köps nu loss av Villa för 8 miljoner pund.

***

Uppdatering 31 Juli

Det ryktas igen om vår Svenska superstjärna Robin Olsen. Robin Olsen ska ha sagt nej till både Benfica och Porto enligt Italiensk media.

***

Den Engelska U21 landslagsmannen Freddie Woodman lämnar Newcastle för Swansea för ett 1 år långt lån. Vad detta kommer att betyda för vår Svenska keeper i Swansea Kristoffer Nordfeldt det får vi se.

***

Uppdatering 17 Juli

William Eskelinen har skrivit på ett 5 årskontrakt med AGF Aarhus!
Gif Sundsvalls keeper har ryktats bort under en lång tid och nu är det klart att nästa klubb blir det Danska Superliga laget Århus.

Hedvig Lindahl är klar för Wolfsburg!
Vår Svenska bronshjälte har skrivit på för en säsong med den Tyska giganten och lämnar därmed England. Den Tyska landslagsmålvakten Almuth Schult har tvingats till en operation och kommer att bli borta under stora delar av säsongen och Hedvig blir nu hennes ersättare.

***

Uppdatering 13 Juli

Hedvig Lindahl är klar för ny klubb.
Ett kontrakt är påskrivet bekräftar hon för SVT Sport. Men vilken klubb det rör sig om är höljt i dunkel.
– Det känns skönt att allt är klart. Nu har vi i familjen förtjänat lite ledigt och kan vila med vetskapen om att det väntar något spännande för oss runt hörnet, säger Lindahl till SVT Sport.

***

Uppdatering 11 Juli

KeeperKalle (Karl-Johan Johnsson) är klar för FC Köpenhamn!
Om man ska tro Guingamps tränare Patrice Lair. Han sa i veckan att “Kalle återvänder inte, han väntar på att bli klar med FCK”.
Intressant klubbval då FCK precis har gjort klart med den Norska landslagsmålvakten Sten Grytebust och konkurrensen ser ut att bli tuff. Grytebust som gjort succé under några säsonger i Danska Odense. Kalle och Grytebust har faktiskt liknande karriärer så sett att dom båda har gjort succé i den Danska Superligan och där fått fart på sina karriärer. Kalle gjorde succé i Randers under några säsonger innan han for till Frankrike och Guingamp och Grytebust i OB. Nu förenas dom både i Ståle Solbakkens FCK. Ståle som är känd för att ofta dubblera med sina målvakter, dvs han kommer att ha en utvald nummer ett men där nummer två ofta får matcher ändå.
Eftersom att FCK är en klubb som slåss på flera olika fronter med Europa spel, Ligaspel och inhemska cuper. Finska Jesse Joronen som nyligen lämnade för Italienska Brecia har på kort tid gjort succé i Danmark han också och har gått ifrån ungdomsproffs i England till spel i danska Horsens till FC Köpenhamn till att nu få spela i Italien. Jesse har varit nummer ett och rutinerade Stephan Andersen har varit nummer två men ändå fått sina matcher under året i både ligan, Europa och i dom inhemska cuperna. Då spelschemat kan bli tufft ibland för det uttalande “ettan” så får “tvåan” ofta speltid i en klubb som FCK. Stephan har en trasig hälsena just nu som gör att FCK behöver värva in en målvakt och där kommer just Kalle Johnsson in!
Affären förväntas bli officiell när som helst.

***

Uppdatering 9 Juli

Luca Zidane lånas ut i ett år ifrån Real Madrid till Racing Santander, den 21åriga keepern har givetvis svårt att få speltid i Real med både Courtois och Navas i truppen.

***
uppdatering 6 juli

Det händer mycket på målvaktsfronten i Schalke. Den Tyska klubben har redan Tysklands förstekeeper i U21 landslaget i truppen, nämligen Alexander Nübel men Schalke nu också hämtat ännu en Tysk U21 keeper. Det är Dynamo Dresdens Marcus Schubert som kommer som Bosman och har skrivit på ett 4-årigt kontrakt. Schubert ska ha nobbat ett kontrakt ifrån Arsenal för att få gå till Schalke.

Schalke lånar då samtidigt ut Ralf Fährmann till Premier League nykomlingen Norwich City i ett år.
Fährmann som varit Schalkes starka förstemålvakt under flera säsonger har fått agera backup keeper den senaste tiden till just Alexander Nübel och nu blir det Premier League för den 30åriga Tyska målvakten som kommer att få fightas om platsen i Norwich med Holländska Tim Kruhl.

***

uppdatering 3 juli
Det blir inga silly season rykten här sommaren 2019 utan att nämna vår Svenska hjälte Robin Olsen. Att han blir kvar i Roma verkar mer och mer oklart. Det senaste ryktet är att Roma snart har gjort klart med Real Betis landslagsmålvakt Pau Lopez. Den 24 årige Pau har under några år gjort succé i Betis och spelat över 100 La Liga matcher och snart ska en affär vara klar som väntas hamna kring 140 miljoner kronor.

***
Robin går det rykten om hela tiden om man surfar runt och det surras mest om England och Tyskland för vår Svenska hjälte, vad som kommer att hända det får vi se.

***

Kungen återvänder!
Gigi Buffon är klar för Juventus. Den 41åriga målvakten fortsätter ännu ett år och nu återvänder han hem till den Gamla Damen efter tiden i Paris.
Buffon själv säger till Juventus hemsida :
-Jag är tillbaka i Torino för att jag vet att jag kan spela en roll här. Jag kommer för att jag inte kan säga nej till “Damen”. Jag kommer tillbaka för att det är mitt hem.”

***

Manchester United gör allt för att behålla David De Gea. United älskar sin Spanska keeper trots en kanske mindre lyckad säsong. United har erbjudit ett avtal till De Gea som skulle göra honom till världens bäst betalda målvakt enligt relativt säkra källor som Sky Sports. De Gea’s kontrakt med United går ut om 1 år så en deal är på sin plats anser United.

***

Watfords älskade brassekeeper Heurelho Gomes har skrivit på för ännu ett år i klubben. Han avtackades fint efter säsongen av Watford men har nu fått ett nytt avtal. Vad detta innebär för vår Svenska vän Pontus Dahlberg som också finns i Watfords trupp är oklart idag. I Watford spelar även den stabila förstakeepern Ben Foster som är en av dom tre målvakterna i Watfords trupp.

***

Den rutinerade Spanska målvakten Roberto lämnar Espanyol som Bosman och har skrivit på ett 2 årskontrakt med WestHam där han kommer att konkurrera med Lukaz Fabianski.

***

Det kommer mera Silly News snart 🙂 stay tuned keepers

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*