Veckans UHLSPORT intervju: David Mitov Nilsson

Efter att ha spelat i IFK Norrköping sedan han var en liten knatte kommer nu David Mitov Nilsson att spela för GIF Sundsvall istället. Vi tog kontakt med David för att ställa lite frågor inför hans kommande äventyr.

***

Efter många år i Norrköping har du nyligen skrivit på för GIF Sundsvall. Hur lång tid är kontraktet skrivit på och vad har du för personlig målsättning med klubbytet?
DMN: Kontraktet med Sundsvall är skrivet säsongen ut. Min personliga målsättning är att komma igång igen med matchspelandet och på det sättet fortsätta min utveckling som målvakt.

När kommer du att göra din första träning och när är du spelklar?
DMN: Jag gjorde min första träning i måndags den 5 augusti. Jag gissar att jag bör vara spelklar till helgens derbymöte mot Östersund.

Du har ju mött GIF Sundsvall några gånger genom åren och hur har du då upplevt att möta dem?
DMN: Sundsvall har fått fram några riktigt vassa spelare genom åren som gått vidare och fortsatt utvecklas i andra klubbar. Det är ett lag som vill spela fotboll och inte alltid är så lätta att möta. De borde ha mer poäng än vad de har tagit.

Vem kommer att bli din målvaktstränare och vilken koll har du på honom och han på dig?
DMN: Jag kommer att ha Tommy Naurin som målvaktstränare och det är ett väldigt bekant ansikte. Vi har spelat mot varandra många gånger när han stod i Sundsvall och jag i Norrköping. En fantastisk person så det kommer bli bra.

För de supportar i Sundsvall som inte har koll på dig som målvakt, kan du beskriva för dem hur du vill spela och vad de kan vänta sig av dig?
DMN: De kan förvänta sig en lugn och hårt jobbande målvakt och som inte överarbetar situationer utan gör allt för lagets bästa.

Kommer du att fortsätta att spela i tröja nummer 91 eller blir det ett nytt tröjnummer?
DMN: Jag kommer att spela i tröja nummer 20 och det är mest för enkelhetens skull och för att det var ledigt. Svårare än så var det inte denna gång.

UHLSPORT och MVK önskar David Mitov Nilsson ett stort lycka till i sin nya klubb.
Giffarna möter Östersund på hemmaplan i nästa match. Kanske blir det debut för David redan i den matchen, det återstår att se!

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*