Kasper Schmeichel: Vi har igen möjligheterna att bli ett topplag i Premier League

Premier League

Premier League är här igen!
För alla oss fotbollsälskare så är det helt underbart med ännu en säsong och för alla oss målvaktsnördar så är det extra roligt då Premier League innehar flera av världens absolut bästa målvakter.

En av Premier Leagues allra starkaste målvakter är Kasper Schmeichel och Målvaktskanalen har tagit del av en ny och färsk intervju som BBC har gjort med Kasper inför säsongen.

Leicester målvakten säger att klubben fortfarande letar efter sin fotbollsidentitet under coach Brendan Rogers.

***

Leicester anställde Rogers som boss i Februari och sen dess har Leicesters spel förbättrats avsevärt och saker och ting ser riktigt bra ut för laget. Kasper Schmeichel menar att det trots all medvind i föreningen finns fortfarande väldigt mycket att jobba på.
Den danska giganten menar att laget hela tiden sökt efter sin identitet sen man gick upp i Premier League i 2014.

– När vi låg i The Championship och hade Nigel Pearson som boss under 3 år så hade vi en klar identitet. Sen gick vi upp i Premier League och första året blev “the great escape säsongen” när vi lyckades hänga kvar, sen gick vi och vann Premier League under vår andra säsong.

-Efter det året så har tankarna snurrat lite, “vilket sorts lag är vi egentligen”? Det känns som att vi hoppade över några steg då och det är väldigt viktigt nu att vi hittar vår identitet. Vilka är vi? Vad är vi för sorts lag? Det är frågor vi måste hitta svar på.

Kasper säger till BBC att han nu med Rogers ankomst känner att saker och ting börjar att falla på plats och att laget nu igen har möjligheterna att bli en toppklubb.

-Allt är på plats, vi har en fantastisk manager, fantastiska ägare, en ny träningsanläggning och allt finns där för oss att kunna prestera.

– Tittar man på truppen, potentialen, ungdomarna så är våra chanser extremt goda. Vi är en klubb som tror på det omöjliga och vill etablera oss som ett topplag.

Efter att tränaren Claude Puel fick lämna förra säsongen och Brendan Rogers hämtades ifrån Celtic så höjdes kvalitén på allt menar Schmeichel. Leicester  gick då också ifrån en 11e plats i tabellen till att sluta på en 9e plats och denna säsongen hoppas klubben kunna klättra lite till som Schmeichel säger.

***

Kasper Schmeichel och hans Leicester inledde årets Premier League under Söndagen med att spela 0-0 mot Wolverhampton. Kommande omgång väntar Chelsea och blir det ännu en nolla i den matchen för Kasper det får vi se.

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*