42, 41, 40, 40, 36..

BLOGG

FRANK IS BACK!

Frank Petterssons blogg:

Hej! Längesedan jag skrev här nu, haft fullt upp med fotbollen och tillökning i familjen – lovar bättring framöver!

Rubriken då? Det mest logiska hade kanske varit ett inlägg om rutinerade målvakter i de åldrarna, och det finns det nog utrymme och storys till framöver, nu handlar det dock om den aktuella poängskörden i toppen av Superettan!

Mjällby 42, Varberg 41, J-Södra 40, Brage 40, Örgryte 36.. Det krävs inte direkt en UEFA Pro-utbildning för att räkna ut att vi har 9 riktigt spännande omgångar kvar av höstsäsongen. Mjällby och Varberg i topp, hade ganska bra koll på kollektivet Mjällby och Varberg visade upp bra högstanivå förra året men var för ojämna och jag är den första att erkänna att jag inte hade gissat på de två i topp vid det här laget. Den som säger att den hade det tror jag ljuger. Bara att lyfta på målvaktsbaskern! Brage lite mindre överraskande, var bra redan 2018 och har byggt vidare i lugn och ro, Örgryte även de ett väntat topplag. Att vi (J-Södra) skulle finnas med där uppe trodde åtminstone jag, trots en riktigt svag säsong 2018. Vi fick börja lägga en grund i höstas och kunde jobba vidare på det under vintern och ganska tidigt såg och kände man att vi hade något bra på gång. Lag som Norrby, Dalkurd och Degerfors jagar bakom topp 5 och kan kanske med en vinst-streak blanda sig i kampen om topp 3.

Ni hör ju själva, det enda man egentligen vet om Superettan inför varje säsong är att planerna kommer vara bedrövliga fram till omgång 5, någon favorit kommer floppa, något lag överraskar, alla kan slå alla och det är en serie som lever ända in i omgång 30 både vad gäller botten och toppen.

För vår del gäller det att göra handling av klyschan “en match i taget” då det är nyckeln i den här ovissa serien. Men att samtidigt njuta av läget vi givit oss själva – det är det här scenariot man föreställer sig när man under försäsongen kravlar ur sängen stelare och mer sliten än Orvar i Bröderna Lejonhjärta när han lyckas rymma ur Katlagrottan.

Nu blir det iväg och köra ett pass med våra duktiga akademi-målvakter. Ösregnat ute. För 5 år sedan hade “stolpe-stolpe” varit given. Tack och lov att tiderna och träningsmetoderna går framåt!

/ Frank

 

1 Comment

  1. Hej Frank, välkommen tillbaka och lycka till de sista omgångarna.

    Nu till frågan, riktad både till ansvarige redaktören och till dig Frank: vad tillför det här inlägget oss som vill läsa om målvaktsvärlden?

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*