Debatten om Neuer och Ter Stegen har aldrig varit hetare än nu

Mitt inne i en glödhet EM kval vecka så kan vi konstatera att debatten kring det Tyska landslagets val av första målvakt är hetare än någonsin. Manuel Neuer är coach Joachim Löw’s förstaval och har så varit sen den 59 åriga Världsmästartränaren tog ut Neuer som förstamålvakt till VM 2010.
Veckans storförlust mot Holland  och förra årets VM slutspel har gjort att debatten är igång ordentligt om Neuer verkligen förtjänar startplatsen eller om det inte är dags för Löw att spela med Barcelonas Ter Stegen istället.

Det är väldigt lätt att vända kappan efter vinden och åka med strömmen, en ström som just nu går Ter Stegens väg. Barca keepern har under flera års tid etablerat sig i den absoluta världstoppen och har levererat enorma prestationer för sitt Barcelona. Ter Stegen har fyra La Liga guld på dom senaste fem säsongerna med Barcelona och var en av Barcelonas bästa spelare i Champions League slutspelet förra säsongen. Ter Stegen är också nominerad till FIFAs THE BEST pris i år där han finns med som en av dom tre bästa i världen tillsammans med Ederson och Alisson. Så det är lätt att följa med strömmen och hålla Ter Stegen som nummer ett i Tyskland för tillfället.

***

Neuer som har varit kungen av Bayern Munchen och hela nationens stora son och lagkapten har haft framgångsrika säsonger han också med sju (!) raka Bundesligatitlar bland annat och alla Tyskar minns att det var Neuer som var lagkapten då Tyskland vann VM guldet 2014 i Brasilien. Men i takt med att Bayern Munchen tappat mark i Champions League dom senaste åren och att Neuers skadebekymmer under 2018 och insatsen i VM 2018 har gjort att Team Ter Stegen är högljudda just nu jämfört med Team Neuer.

Man kan läsa på alla olika sociala medier nu att det kanske är tid för ett byte och att 33åriga Neuer har gjort sitt. En debatt som är fullt förståelig men det är också förståeligt att Jogi Löw backar sin lagkapten på många sätt likt det Janne Andersson gör med Andreas Granqvist just nu.
Många som följer debatten om Neuer och Ter Stegen säger också att Neuer har en stor fördel i att spela “hemma” i Tyskland där folket och förbundskaptenen ser honom varje vecka jämfört med Ter Stegen som finns borta i Spanien och Barcelona.

Jogi Löws tydlighet i att Neuer är nummer ett har också skapat en viss irritation hos Team Ter Stegen då Löw gick ut och tog död på Ter Stegens chans att få spela nästa EM kval match mot NordIrland under Måndagskvällen. En match som också är väldigt viktig då NordIrland leder den tuffa Grupp C med 3p före just Tyskland (Holland skuggar där efter med en match mindre spelad).

Jogi Löw sa följande till medierna häromdagen när frågan kom upp :

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*