MVK tar upp ämnet: Psykisk ohälsa ibland målvakter

Psykisk ohälsa

Bara det senaste året så har vi kunnat läsa i media om några målvakter som antingen slutat eller tagit en timeout ifrån fotbollen pga psykisk ohälsa. Nu kan vi igen läsa om ett fall och det är Mjällbys målvakt Jesper Johansson som bara 25 år har valt att sluta med fotbollen pga psykisk ohälsa.

Jesper är den tredje svenska målvakten på mindre än ett år som kommer ut och berättar om sina problem och som har haft/har så stora problem så att han väljer att sluta med det han älskar så mycket, nämligen fotbollen och att vara målvakt!

Nu är det verkligen dags att göra något för vi har läst om Matt Pyzdrowski, Tim Erlandsson och nu Jesper Johansson. Tre unga, friska killar som tack vare sitt jobb som fotbollsmålvakter känner en sån börda och press att dom tillslut mår så dåligt att dom inte längre mår bra mentalt vilket sen drabbar en fysiskt och såklart också socialt då man inte är den glada killen man egentligen är då fotbollslivet tynger ner än så mycket.

***

Den bästa medicinen är att prata om problemen, inte gå runt och bära på det själv. Gör man det tillräckligt länge så går det tillslut för långt och man mår inte bra. Så tala om dina problem. Med din tränare, men vågar du inte det så tala med dina vännner, din familj eller som vissa gör, med en mental coach.

Det vi på målvaktskanalen vill göra är att bli ett bollplank till dig som känner att du har det tungt och känner av den mentala bördan att vara keeper. Hör av dig till oss för vi är en familj vi målvakter, vi står där för varandra då vi alla vet vad vi går igenom där ute på planen.

Maila oss på : malvaktskanalen@gmail.com

Väl där ifrån så kan vi guida dig rätt eller få dig att komma i kontakt med en annan målvakt då vi har flera i vårt “stall” som kan ställa upp och vara ett bollplank.

Vi har Matt Pyzdrowski, John Alvbåge, Hampus Nilsson, Stojan Lucic, Joakim Wulf, Frank Pettersson, Marcus Gerd, Marko Atanackovic mfl. och vi har så pass mycket kontakter att vi kommer kunna komma i kontakt med dom flesta målvakterna i Sverige, Norge och Danmark om du har ett särskilt önskemål. Men kom ihåg att det är för detta ämnet som berör det mentala om just du vill ha vägledning hur alla dessa målvakterna arbetar/arbetat med det mentala i alla år på elitnivå.

Det är tufft, det är press och det är mestadels en mental börda att vakta ett fotbollsmål på elitnivå men tillsammans kan vi ta hjälp utav varandra och hjälpas åt så att vi får bort den mentala ohälsan ibland oss keepers!

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*