Kevin Stuhr Ellegaard såklart står vi bakom dig

Alvbåges blogg

Alvbåges Blogg 23 Sept 2019

_________________________

Nu är det höstsäsong på riktigt och det börjar att dras ihop sig i landets alla seriesystem, underbart.
Jag tänkte skriva “nu är det höstsäsong med blöta och mjuka planer fyllda av höstlöv”. Men så kan man inte skriva längre när 99,9% av all verksamhet tillbringas på kostgräs. Det finns fördelar och nackdelar med det och min blogg idag ska inte handla om den gamla uråldriga debatten kring kostgräs. Det jag vill säga är att man saknar den lite mer köttiga och geggiga höstsäsongen nu när man är en fullblodad konstgräs keeper 🙂 

***

Jag vill bara passa på att slå ett slag för en målvaktskollega, Kevin Stuhr Ellegaard här på bloggen.
Det som sker i Elfsborg nu och som drabbat en kollega är under all kritik. Det ska inte gå till på det sättet, det är både orättvist och felhanterat.
Kevin är alltså avstäng ifrån match och träning för att han sagt vad han tycker till media.

Detta är bakrunden.

Utklipp ifrån BoråsTidning:
Enligt målvakten ska han ha fått ett kontraktsförslag i somras, men det drogs senare tillbaka efter att tränaren Jimmy Thelin blivit osäker. Nu riktar lagkaptenen stark kritik mot tränaren och sportchefen Stefan Andreasson.
– När jag går in till Jimmy dagen därpå och undrar vad fan det är frågan om svarar han att Stefan och styrelsen beslutat att man inte förhandlar eller skriver några nya avtal före den 1 september. Du hör ju, det är så mycket skitsnack i den här klubben att man inte vet vad man ska tro. Inte bland spelarna, det är en grym grupp. Men jag är så trött på att Stefan inte kör med raka rör, och inte är ärlig. Så här behandlar man inte folk. Det hade varit helt okej om man sagt i januari, eller ända fram i april, vad man hade för planer, men så här? Samtidigt vet jag ju att jag inte är den förste, hur kommer det sig att så många spelarprofiler tidigare lämnat klubben i besvikelse?, säger han till BT.

Stuhr Ellegaard tror att beslutet grundar sig i hur han är som person och inte i klubbens ekonomi.
– Det kan Jimmy snacka om, skylla på den framtida budgeten. Men då kunde man väl erbjuda mig ytterligare ett avtal, ett sämre, sett från mitt håll. Jag älskar den här staden, sponsorer, supportrar, livet här, men det här är under bältet. Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, säger han.

Thelin och Andreasson har en annan bild av situationen.
– Man önskar att ge Kevin ett fint avsked, men det här beslutet är grundat på sport och ekonomi, och att det finns ett avtal att förhålla sig till, säger Andreasson till till BT.

Thelin om påståendet att han är rädd för starka personligheter:
– Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media.

****

Jag är inte mer insatt i denna situationen är att jag läst det som står i media och jag VET att man inte ska tro på allt som står i media men om jag av egen erfarenhet bara tolkar dom citaten ovan så kan jag konstatera följande som grundar sig i min åsikt att Kevin behandlas fel.

Citat 1:Enligt målvakten ska han ha fått ett kontraktsförslag i somras”.
Dom första orden där vill jag ta upp. “Enligt målvakten”. Det är ju klart att Kevin inte hittar på detta. Klart att han talar sanning och då förstår man hans irritation att när man blir lovad något som sen dras tillbaka. Så gör man inte…

Sen steget att gå ut i media vet Kevin med all sin rutin vad det kommer att innebära. Speciellt i fotbollsintresserade staden Borås så kommer det bli stora rubriker och det vet Kevin. Jag skulle tro att Kevin känner sig så orättvist behandlad att han helt enkelt känner att han bara måste säga vad han känner. Jag känner en lättnad att någon för en gång skull går ut och säger vad dom tycker. Det är så många gånger man går runt med munkavle bara för att man är så rädd om sitt jobb. Kevin inser att han snart kanske inte har ett jobb längre så vad har han att förlora. Bra Kevin , kör !

Citat 2 som jag vill ta upp och som blir ett slags bevis på att idag är fotboll bara business och klubbkänslan är död. Det är citatet “det finns ett avtal att förhålla sig till,”  som Andreasson(Elfsborgs sportchef) sa. Andreasson är en man med stort Elfsborgs hjärta det vet jag men det känns alldeles för styrt hans uttalande. Dvs han måste säga så för att han just är sportchef, det är där människan Andreasson måste gå in istället för Sportchefen. Men några humanitära insatser är numera i fotbollsvärlden väldigt ovanliga om inte utrotningshotade. Fotboll är nu mera bara svart och vitt och bara business.

Man måste helt enkelt tänka på vem det är man talar med. Det är lagkapten i laget som spelat där i sju år med en otroligt hög nivå. Att spelare är i en och samma klubb i sju år är ovanligt i dagens fotboll. Givetvis har en dansk medborgare som Kevin som bott i en och samt stad i sju år och sett sina barn växa upp i staden utvecklat en klubbkänsla och ett hjärta för klubben men det är helt ointressant då man numera bara ser på det som står svart på vitt, nämligen “avtalet” som Andreasson talade om. Dvs det är bara business och klubbkänsla är inget som man ens funderar på att värdera.

Som sagt detta är bara ännu ett bevis för att “klubbkänsla” inte finns längre(inte värderas)….

Nu kanske du undrar vad fan jag menar men JAG HAR RÄTT…

Fotboll är business och så har det varit under en lång tid ute i fotbollsvärlden. Det man ofta hör när Svenska proffs återvänder hem är att klimatet är hårdare där ute och branschen liksom är hårdare utomlands än i Sverige (men så är det inte längre, det är lika kallt i Sverige).
Kevins fall är absolut inte det enda fallet som fått mig att tänka såhär, jag talar helt enkelt av egen erfarenhet. Jag upplevt liknande situation(er) själv under karriären men också det att jag ser hur branschen är numera. Det där kallare och hårdare klimatet här i Norden(Sverige) nu också, så är det.

***

Kevin….du kan gå rakryggad ur det här och hela spelarfacket och alla vi spelare och framförallt målvakter är på din sida!
Målvaktskanalen är på din sida och det är befriande att du är en man som säger vad du tycker. Det blev till ett pris men känslan är att du hellre lämnar med öppna kort än att du lämnar med en bitter hemlighet som du ändå önskar att folk skulle vetat om. Du talade din sanning i media och det är den enda sanningen anser jag!

***
Jag uppfattar dig Kevin som en extremt glad människa, alltid med ett brett leende. Så att du ska hamna i en situation såhär som är långt ifrån rolig(sjov*) är bara fel. Dvs du har inte skapat detta. Du vill spela fotboll och vara glad, och le. Men nu finns det folk som inte får dig att le. Klart som fan du vill att folk ska veta om det.
***

Sen att klubben inte på något vis tar till sig av kritiken och använder den till viss del till konstruktiv kritik och tänker igenom att “vi kanske har gjort något fel här” eller “Kevin kanske har lite rätt på vissa punkter”.
Att klubben inte verkar ens tänka i dom banorna är beklagligt. Nu tack vare det så får lagets kapten och mest rutinerade spelare inte ens träna med klubben. Han är en trotjänare med så pass mycket råg i ryggen så han vågar säga sin mening, för det straffas han då han nu är ett problem eftersom att han ger öppen kritik…. Det är tacket efter sju års uppoffringar och slit.

Så nästa gång någon ens uttrycker sig om “klubbhjärta”, “klubbkänsla” så tänk efter….vad är det egentligen och till vilken nytta…i slutändan.

Man kan ju hoppas att det sista ordet inte är sagt än i detta fallet. Hoppas attt Kevin får avsluta på ett värdigt sätt med Elfsborg och att klubbledningen för en ny diskussion med Kevin.
Det kan man ju hoppas, men det var min humanitära sida som tänkte så och tyvärr så är det en sida som är som bortblåst ur elitfotbollen numera så man kan alltid hoppas men sen är nog verkligheten en annan.

Kevin du är fantastisk, en målvaktshjälte och vi i målvaktsfamiljen är bakom dig och önskar dig all lycka.

#keepersunion

Ordlexikon:)    * sjov = roligt på Danska

Ps: Till alla er som tänker nu “va fan John varför lägger du dig i denna situationen, fokusera på ditt”. Jo, för att jag har denna sajten om och för målvakter, där vi just tar upp saker som detta. Vi är som en familj vi keepers , vi ska hålla ihop även om vi är motståndare och när det är orättvisor inblandat då har jag svårt att hålla tyst. Jag tycker också att någon måste ställa sig bakom Kevin. Kevin är fantastisk och det är så det är han känd för och inte för denna senaste massmediala incident. Kevin har spelat i Allsvenskan i sju år och varit en av dom allra bästa målvakterna varje säsong , det är Kevin Stuhr Ellegaard. En sjukt bra keeper, inget annat!

/John

1 Comment

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*