“Now it’s about character, clearing the mind”

JOHNS BLOGG 1 OKT 2019 ///

_________________________
Titta på bilden!
I någon form så har vi alla haft den känslan.

Vad försegår i Hugos huvud? Vad tänker den 32åriga världsmästaren på?

Tankarna kan vi ändå spekulera i eftersom vi har alla på något vis stått där som Hugo gör på bilden.
Ni vet den känslan när man bara vill försvinna. Bara gräva ett hål i planen och försvinna. Man bara önskar att man kunde spola tillbaka bandet någon timma och spela om matchen men det går såklart inte du måste bita i det otroligt sura äpplet som man ofta kallar det.

Det är inte lätt….det är inte lätt men du måste! Du bara måste!

Detta är en stor det av det vi på Målvaktskanalen talat om den sista tiden. Den mentala biten!
Här ser ni en världsmästare som står och funderar på allt annat än positiva tankar!
Så du är inte ensam!
.
.
.
Hugo Lloris sa följande efter gårdagens 7-2 förlust mot Bayer Munchen ‘It is a night that affects a lot. Now it’s about character, clearing the mind. The next two games against Red Star will become even more important, we cannot lose any more points.’
.
.
.
Läs den första delen igen av det citatet: ‘It is a night that affects a lot.” Now it’s about character, clearing the mind.’
På Svenska : Denna kvällen. Påverkar mycket. Nu handlar det om att visa karaktär och rensa skallen!
– RENSA SKALLEN!
Precis!
För det är där det sitter, i skallen!
.
.
.
Hugo Lloris är en världsmästarmålvakt och han slåss också med mentala hinder. Han säger det själv här. Men hur rensar man skallen?
Lättare sagt än gjort …..
”Visa karaktär” vad är det då?
Som ni läser så är målvaktsjobbet inte lätt. Du måste kunna visa karaktär dvs jobba ännu hårdare när det går i mot, gå med rak rygg trots att du bara vill försvinna. Du måste se dina lagkamrater, tränare, journalister och fans i ögonen trots att du kanske mår skit. Men framförallt så måste du kunna se på dig själv i spegeln. Du måste göra ditt och göra allt du kan för att undvika nya motgångar.
Träna hårdare är en sak såklart men också att kunna rensa skallen som Hugo sa.
Bryt ihop i din ensamhet men kom igen. Upp på den där hästen igen, bit i det sura äpplet och KOM IGEN!
En stor del i arbetet att rensa skallen är att gå vidare till nästa träning och nästa match.
Då skapas nya bilder i din skalle, nya bilder som hamnar framför dom gamla bilderna. Med bilder så talar jag om mentala bilder, minnen helt enkelt.
Skapa nya bilder i din skalle.
.
.
.
Ta Hugo Lloris nu som exempel igen. Han måste gå upp idag igen. Det har säkert inte blivit mycket sömn under natten. Bilderna i skallen ifrån matchen har snurrat om och om igen.
Men han går upp och åker till dagens träning. Diskuterar säkert matchen med laget och med coach. Analyserar men diskuterar för att rensa luften, pratar.
Att prata är också en del i processen att ”rensa skallen” .
Sen går säkert Hugo ut och kör ett träningspass. Vad han än gör så skapas nya bilder i hans skalle. Sakteliga så rensar han skallen som han sa att han behövde.
Ju bättre du är på att rensa skallen ju bättre är du på att komma över tuffa perioder och det allra bästa receptet för att rensa skallen och komma igen är den processen jag just skrivit om

Dvs

Prata med någon. En vän, förälder, lagkamrat, din målvaktstränare vem som helst.
Lär dig av misstagen, ta åt dig av dom men använd dom. Det är det som är rutin. Dvs samla på dig erfarenheter. Ju fler erfarenheter du har som du kan använda dig utav ju bättre kommer du att bli.

Men träna, ta nya bollar och skapa nya bilder i din skalle. Spela nya matcher tillslut är din skalle rensad!

För tiden läker alla sår , säger man. Det stämmer till viss del. Ju fortare du kan komma över en motgång ju fortare kan du igen börja fokusera på dig och på din egna utveckling igen. Att ta den framåt!

För går du och tänker på gamla negativa minnen och inte rensar skallen så kommer dom minnena(bilderna) bromsa dig och din utveckling.

Det är där många har problem. Många går och funderar på det som varit.

Du måste kunna göra det Hugo Lloris sa ” Visa karaktär och rensa skallen” CLEARING THE MIND!

Så ut och träna. Skapa nya positiva bilder i din skalle. Du klarar det!

Hugo kommer att klara det, han försvann inte. Han grävde ingen grop igår och gömde sig. Han står kvar. Det var första gången i hans karriär som han släppte in sju mål och lita på att han kommer göra allt han kan nu för att aldrig göra det igen!

/// John Alvbåge

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*