Courtois irriterad över falska rykten om ångestattack

Real Madrids Thibaut Courtois tid i Real Madrid har inte varit en dans på rosor. Efter att ha varit en mur i Chelsea och i Atletico Madrid i flera år så har hans första tid i Real varit tuff och han har varit hårt kritiserad.
Nu har bägaren runnit över för Belgaren som under landslagssamlingen med Belgien röt ifrån mot media som spridit falska rykten om honom och menar att det är respektlöst mot honom och mot folk som faktiskt lider av ångest på riktigt.

***

Storyn bakom är att Courtois blev utbytt i paus då Real låg under med 2-0 mot Belgiska Club Brugge i Champions League. Spekulationerna varmånga om varför han blev utbytt. Spansk media skrev att Courtois hade drabbats av en ångestattack i paus och byttes därför ut. Detta är dock helt osant enligt Courtois själv som poängterar att han hade svåra magsmärtor och magproblem, inget annat.

27-åringen sa följande till media häromdagen:

– Jag vet hur det är att vara en elitspelare. Jag är glad och lider inte av någon ångest, sa Courtois till ESPN.

– Medierna måste ta ansvar och inte publicera nonsens och lögner som detta för det finns människor som lider utav det på riktigt.

– Jag tycker det är respektlöst mot både spelare och andra människor som har dessa problemen i verkligheten, säger Courtois.

Courtois berättade vidare att det var en dålig mage som stoppade honom ifrån spel i den andra halvleken mot Brugge, Alphonse Areola fick ersätta Belgaren.

***

Courtois spelade igen 90 min för sitt Belgien som besegrade San Marino med 9-0 i Torsdags och Belgien blev då som första kvalnation klara för nästa års EM slutspel som kommer att spelas på 12 olika städer runt om i Europa.

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*