CL lottningen: Åttondelen bjuder på några otroliga målvaktsmatcher

Tungviktsmöten direkt i åttondelen

Idag lottades Champions Leagues åttondelsfinaler och det bjuds direkt på några helt otroliga målvaktsmöten.

Hela lottningen blev :

Roman Burki (Dortmund) mot Keylor Navas (PSG)
Gollini (Atalanta) mot Cillessen (Valencia)
Courtois (Real Madrid) mot Ederson (Man City)
Oblak (Atletico) mot Alisson (Liverpool)
Gulasci (RB Leipzig) mot Gazzaniga (Spurs)
Szczesny (Juventus) mot Anthony Lopes (Lyon)
Ter Stegen (Barcelona) mot Alex Meret (Napoli)
Kepa (Chelsea) mot Neuer (Bayern Munchen)

MVK kommenterar lottningen:
Det man direkt kan se är flera supermöten på målvaktssidan som Kepa mot Neuer, Alisson mot Oblak och Courtois mot Ederson. Dom tre målvaktsmatcherna sticker väl ut mest med Oblak mot Alisson som den starkaste duon som ska upp mot varandra. Där snackar vi en tungviktsmatch rent målvaktsmässigt där Liverpool som lag är stora favoriter då dom går som tåget och Atletico Madrid har varit ovanligt darriga under säsongen.

En helt öppen historia är supermötet emellan Real och City med Courtois och Ederson. Det laget som åker ur kommer att floppa rejält oavsett vilket lag det blir då dom båda lagen har ambitionerna att vinna hela turneringen. Ser man också på målvakterna så har Courtois form varit stigande sen i höstas och hans extremt svaga inledning i Real är över känns det som. En bidragande orsak till det kan vara Keylor Navas exit ifrån klubben vilket borde ha inneburit ett litet lugn för Courtois.
Ederson är en maskin och presterar varje vecka för City men där City som lag inte är den maskinen dom varit dom senaste åren. City är med i toppen av PL men är idag väldigt långt bakom Liverpool och ser man till den senaste månadens resultat som krysset borta mot Newcastle och förlusten i derbyt mot United så är det två konkreta bevis på att Peps superlag inte är det superlaget dom varit dom senaste två säsongerna. Real och City är en helt öppen historia.

Åttondelsfinalernas stora överraskning är väl Atalanta med Pierluigi Gollini i målet. Den 24åriga stortalangen som tillbringar ungdomsåren i England som ungdomsproffs i Manchester United och sen i Aston Villa på seniornivå har blommat ut ordentligt sen han återvände till Italien. Förra säsongen var extremt bra för både Atalanta och för Gollini själv vilket har gjort att det börjar att florera rykten. Både Juve och INTER är klubbar som han nämnts som nästa anhalt för Gollini som är uppväxt i Bologna. Nu står både Atalanta och Gollini för historiens största matcher i dubbelmötet mot Valencia där man ändå måste säga att dom har en chans.
Cillessens Valencia är ett mycket bra lag men den Spanska liga åttan mot den Italienska liga sexan borde vara en öppen historia !

Ser man längre fram i turneringen så förutom Liverpool så skulle vi vilja nämna Navas PSG och Neuers Bayern som två andra lag som kan ta hem hela turneringen. Det är bara en känsla som finns där efter dom senaste årens misslyckanden i turneringen som gjort att man inte talar om dom som några stora favoriter längre. Dom kan helt enkelt smyga lite vilket nog är till dom båda klubbarnas fördel.

***

Om vi ska tippa en eventuell vinnare till årets CL titel så avstår vi men vi kan satsa det mesta vi har på att det kommer att stå emellan Liverpool, Juve, Bayern, PSG och Barcelona !
Bara tanken att få se Szczesny och Buffon tillsammans få lyfta CL bucklan får en att bli lite känslosam. Sista chansen i år Gigi, väl?

Något lag av dessa fem lär ta hem titeln och det är såklart rena spekulationer men vi tror vi inte kommer att ha fel, vad tror du? kommentera gärna och diskutera.

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*