Moncadas blogg: Top 5 young SFL keepers

Andrés Moncadas Blogg

Andrés Moncadas Blogg 2 januari 2020:
_____________________________

Hallå där allihopa, det var ett tag sedan men det var nog dags att skriva lite om SFL då halva säsongen har redan spelats. 

Denna gången vill jag dela med mig vilka jag och bara jag enligt mina EGNA åsikter och mallar tycker är de bästa den unga målisar i SFL. Med unga så sätter jag en gräns på 25 år. En målis på 25 år är fortfarande ung och har minst 12-15 år kvar av bra prestationer i kroppen så det får vara 25 och inte yngre. 

Ett återkommande problem inom svensk futsal enligt förbundskaptens är det verkar inte komma unga målisar underifrån som kan störa de mer erfarna och etablerade målvakter. Jag kan nästan hålla med om det men tycker problemet ligger i utbildningen målvakterna överlag får i sina respektive lag. Men det är en annan femma, det kan jag gräva i ett senare inlägg. 

Nog med strunt, rakt till saken. Min topp fem ungar målisar i SFL: 

Numero cinco #5

Simon Rohman, Torslanda IK. 

En målis som är ordinarie i U19 landslaget, jag känner Simon väl sen min tid i TIK. En kille med hög arbetsmoral, utmärker sig ofta med sina fina prestationer och som har mycket futsal i sig. Simon kan bara bli bättre och det kommer med både speltid och rätt träning. Verkligen en ung talang. 

Numero cuatro #4

Filip Skarin, IFK Uddevalla. 

Filip har spelat några säsonger både div 1 och 2 med Oddevold. Han kom till Uddevalla i år och har nog visat att man hade rätt att ha tjatat på honom att komma och testa i SFL. Filip har alla egenskaper en målvakt behöver för att bli framgångsrik och avgörande precis som tidigare målisar som har vaktat IFK-målet besitter. En riktig hårdarbetande målis som jag kan katalogisera som ”Oslipad diamant”  

Numero tres #3

Viktor Säf, Borås AIK. 

Viktor imponerade den förra säsongen. En målvakt med mycket framtid och väldig speciell teknik. Han kan precis som alla andra bli bättre med rätt utbildning och jag ser honom som en framtida ordinarie målis i landslaget. En oturlig skada har sat käppar i hjulet i början på denna säsong 19-20 men nu är han frisk igen och kommer utmana om speltid inom kort.  

Numero dos #2

Felix Nordenfors, Skoftebyns IF. 

Felix har varit länge en bra målvakt och det belönade honom med några landslagskallelser, tyvärr har några oturliga skador stått i vägen de senaste säsongerna men det är nog glömt så det är bara raka vägen upp för honom nu. 

Felix är väldig unik i sin stil. Visst behöver alla bra målvakter vara orädda men Felix har inga spärrar i kroppen eller huvudet när det gäller offra sig för laget. En målvakt med väldig starkt vilja att utveckla och som blir bättre och bättre vid varje träning och match. Reflexer som få, snabba sidoförflyttningar och stark psyke. Dessa är Felix starkaste egenskaper. 

Numero Uno #1 

Viktor Jansson, IFK Göteborg. 

Vad kan jag säga om Viktor som jag inte har tidigare sagt? Viktor är utan tvekan den bästa unga målvakten i Sverige just nu och en av de bästa överlag. Hans teknik är nästan ”flawless” hans vilja att utveckla är något utan desslikes, en riktig nörd som granskar sig själv konstant, är inte rädd för att prova nya saker, inte känslig för kritik… Mycket bra egenskaper att ha om man vill bli bäst! 

”Bubblare” 

Marcus Gerd. 

Marcus har varit skadad länge men 2 SM-guld, 3 Champions league-spel och ett gäng landskamper står på hans meritlista och gubben är bara 23 år gammal. Många utländska klubbar har visat intresse för honom förut och de kan inte ha fel. Marcus har varit den bästa målvakten i Sverige så länge han har spelat och vi alla hoppas på att se honom tillbaka på planen igen. 

Så mina kära läsare. Framtiden ser bra ut. Det finns hopp om starka och duktiga målvakter i vårt land. Det gäller att utbilda de rätt och ge dem rätt förutsättningar att utveckla. God fortsättning och ta hand om varandra, ciao! 

//Andrés Moncada 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*