Bundesliga kan startas upp redan i Maj.

bundesliga

Manuel Neuer och alla andra Bundesligamålvakterna får snart lämna sina hem och bakgårdar för att ligastarten ser ut att närma sig.
Enligt AFP har Angela Merkel accepterat en omstart i tyska Bundesliga. Det enligt ett dokument som nyhetsbyrån tagit del av.

Redan i går uppgav källor att regeringen ska säga ja till att ligaspel i fotboll kan återupptas i maj.

***
Nu har nyhetsbyrån AFP fått se dokumenten på överenskommelsen. Enligt den anser politikerna att planen för omstarten är ”acceptabel” och kommer ”att begränsa den ekonomiska skadan” för de 36 klubbarna i första- respektive andradivisionen i Bundesligafotbollen.

När ligastarten ska ske ska bestämmas senare i dag när förbundskanslern har ett telefonmöte med de tyska delstaternas regeringschefer. Enligt dokumenten skulle den 21 maj kunna vara ett möjligt startdatum. Det har tidigare sagts att fotbollsligorna kan dra i gång den 16 maj.

Utan publik

Matcherna kommer att spelas utan publik på läktarna.
Det är inte bara toppfotbollen som kommer att få grönt ljus.  Även amatöridrott som utförs utomhus ska få genomföras under särskilda villkor. Coronapandemin stoppade spelet i Bundesliga efter den 11 mars. Det återstår nio omgångar.

//Källa svtsport ///JOHN///

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*