Courtois: “Orättvist om Barca får ligatiteln”

La Liga

Efter att både Holländska, Franska och Belgiska liga blivit avlysta och avgjorda redan nu pga corona situationen så är Real Madrids keeper orolig att det kommer att bli samma situation i Spanien.

Barcelona leder La Liga med två poäng ner till Real Madrid vilket betyder att Barca skulle bli ligamästare om säsongen stoppas redan idag. Något som Courtois absolut inte anser vore rättvist och rätt.

Thibaut Courtios: – Det skulle vara orättvist eftersom att vi bara är två poäng bakom och vi har besegrat dom en gång och spelat en oavgjord så vi har visat att vi är bättre än dom, säger Belgaren till Sport och fortsätter:

– Vi är bara två poäng bakom och med elva matcher kvar så vore det både oturligt och orättvist om man väljer Barca till mästare.

-I England är det en annan situation om man skulle avbryta den ligan redan nu. Liverpool leder ligan så stort och är så överlägsna alla andra. Här i Spanien är det jämt och elva matcher kvar att spela, det är för tidigt att kåra en mästare redan nu.

Den Spanska ligan ska starta upp igen i juni är det sagt men det är inget bekräftat, spelarna förbereder sig individuellt då lagträning inte är tillåtet än. Om Courtois får som han vill och får chansen att jaga ikapp Ter-Stegens Barcelona, det får vi se.

///JOHN///

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*