Newcastle har siktat in sig på den “nya Jan Oblak”

silly season

Newcastle United är en av få klubbar som ser ut att klara sig väl under dessa tuffa corona tider tack vare en mycket ifrågasatt ny ägare som snart står klar med miljardbelopp att investera i nya spelare som en ny målvakt enligt första rykten. Det är Benficas målvakt Odysseas Vlachodimos som Newcastle siktat in sig på att köpa när transferfönstret öppnar till sommaren. Benfica som har växt ut till en plantskola för världsmålvakter, som Jan Oblak till Atletico Madrid och senaste Ederson till Manchester City. Odysseas Vlachodimos jämförs med Jan Oblak och många experter tror att den 26 åriga Greken kan bli lika duktig. Nu jagas också den så skickliga målvakten av Newcastle som snart är en av världens absolut rikaste klubbar tack vare ett mycket kontroversiellt köp utav den Engelska klubben.

***

Odysseas Vlachodimos är uppväxt i Stuttgart (Tyskland) till Grekiska föräldrar och Odysseas Vlachodimos hann med att göra mängder av landskamper i Tysklands alla pojk/ungdomslandslag innan han bytte medborgarskap och skrev sig som Grekisk medborgare. Troligtvis såg Odysseas Vlachodimos konkurrensen ifrån Tysklands alla världsmålvakter som allt för tuff för att kunna bli nummer ett i det Tyska landslaget och såg en stor chans att få bli Greklands nya nummer ett där återväxten inte alls är lika stark som i Tyskland. Odysseas Vlachodimos har redan etablerat sig som en spelare i den Grekiska landslagstruppen och står redan noterad för 6 landskamper sen November 2018 då hans medborgarskap också gick igenom hos UEFA.

***


“En omoralisk ny ägare på ingång”

Det är Saudiarabiens förmögenhetsfond ”Public Investment Fund” som ser ut att bli nya majoritetsägare av Newcastle. Enligt The Athletic är parterna överens, en handpenning har redan betalats och allt som återstår nu är att Premier League ska godkänna den nya ägaren. Det väntas ta 2-3 veckor.
Om det finns några problem? Ja, kritiken mot affären är massiv. Amnesty uppmanar till exempel Premier League att stoppa de nya ägarna eftersom Saudiarabien vid upprepade tillfällen har brutit mot mänskliga rättigheter.
”Ni kan inte låta dem använda Premier Leagues glamour och stjärnglans för att dölja deras djupt omoraliska beteende”, skriver Kate Allen på Amnesty i ett brev.
Om affären blir av kommer Yasir Al-Rumayyan från Saudiarabiens förmögenhetsfond att sätta sig som ordförande, skriver The Athletic.

De nya ägarna står redo med 2,5 miljarder kronor för att omedelbart rusta upp klubben.
På önskelistan finns bland annat stjärnor som Edinson Cavani, Dries Mertens, Antoine Griezmann och Odysseas Vlachodimos – ny tränaren ser ut att kunna bli Mauricio Pochettino.

***

Enligt ABola den stora Portugisiska sporttidningen så är Newcastle redo att betala ut Odysseas Vlachodimos utköpningsklausul på 53 miljoner pund (nästan 650 000 000 kr). Odysseas Vlachodimos anslöt till Benfica på ett femårskontrakt i 2018 ifrån Panathinaikos och innan säsongen avslutades i Portugals så hade Odysseas Vlachodimos hållit nollan 14 gånger på 24 ligamatcher denna säsongen, imponerande.

Det återstår att se om Martin Dubravka som idag är Newcastes nummer ett får en ny konkurrent till sommaren. Ganska mycket tyder på att det just kommer att bli Odysseas Vlachodimos. Den så ansedda sporttidningen ABola skriver inte så många osanningar i sin tidning. Abola har ofta starka och pålitliga källor så vi kan mycket väl få se Odysseas Vlachodimos vakta målet på ST James’ Park till sommaren.


///text John///Källor: expressen, A bola, the sun ///

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*