KLART: Grönt ljus för fotboll from 14 Juni !

BESKED IDAG

Dagens besked ifrån myndigheterna innebär att all fotboll på alla olika nivåer är tillbaka!
Från och med den 14 juni ska tilläggas. Det betyder att inga träningsmatcher får spelas innan vilket betyder att det fortfarande är oklart exakt när Allsvenskan, Superettan och Elitettan startar. 

 

***

Positivt absolut men som Kultur- och Demokratiminister Amanda Lind sa under dagens presskonferens: – Beskedet vi ger idag betyder inte att livet återgår till det normala, vi måste fortsätta hjälpas åt minska smittspridningen.”

Från och med den 14 juni så är det tillåtet att sparka igång seriespel, det innebär dock inte att Allsvenskan, Superettan och Elitettan kommer att starta exakt då den 14e. Besked väntar ytterligare eftersom lagen vill förbereda sig på bästa sätt och spela träningsmatchen innan.

Därför kanske Damallsvenskans upplägg med start den 27 juni är mer rimligt även för HerrAllsvenskan, Superettan och Elitettan. Det återstår att se vad som kommer att se i den frågan.

Svenska Cupens slutspel 2020 är fortfarande väldigt oklart när och om den kommer att bli av.

Den tidigare restriktionen om att sammankomster får samla max 50 personer kvarstår dock, vilket innebär att matcherna och tävlingarna inledningsvis kommer att ske inför tomma läktare. Det gäller dock enbart verksamhet utomhus, och om de följer övriga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Beskedet gäller för såväl herrar som damer, för alla åldrar.

 

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*