Drive-in fans och virtuell publik stöttar Jesper Hansen och William Eskelinen.

Danska Superligan

HERNING/DANMARK
Den Danska Superligan är den första Nordiska ligan som är igång igen efter Corona avbrottet och det inför tomma läktare. Flera lag i den Danska Superligan gör vad dom kan för att involvera sina fans.

Som FC Midtjylland och AGF Aarhus som använd innovativa idéer för att involvera fansen nu när dom inte är välkomna in på arenorna. Jesper Hansens FC Midtjylland arrangerade Drive-in fotboll för fansen under ligamatch mot Horsens i måndags kväll och William Eskelinens AGF bjöd in fansen till arenan via videotjänsten Zoom.

***
Runt 2000 tutande bilar stöttade FC Midtjylland utanför arenan på parkeringsplatsen innan och under matchen men det hjälpte föga då Horsens med den otroligt skickliga Kroatiska målvakten Matej Delac överraskande vann matchen med uddamålet, 1-0.

FCMs målvakt Jesper Hansen berättar:
– Vi satt och snackade innan matchen att det var positivt att fansen fanns med oss där ute. Känslan var bättre nu när man visste att det var många människor precis utanför arenan som stöttade oss.

– Det var coolt att höra dom tuta innan vi gick in på planen. Det gav lite extra energi då man visste att många satt där ute. Tyvärr så hade vi problem med att hantera situationen idag, vi tappade helt enkelt lite energi utan fansen inne på arenan.

– Jag saknade fansen och saknade dom 7000-8000 personerna som brukar komma på matcherna”, menar Jesper Hansen och önskar att drive-in initiativet fortsätter ett tag till så länge som arenorna är stängda.

– Det var en bra initiativ ifrån föreningen och jag hoppas bara att vi kan leverera ett bättre resultat nästa gång, menar Jesper Hansen.

***

William Eskelinens AGF spelade match drygt 8 mil bort på Ceres Park i Århus och AGF befäster sin topplacering i ligan då man besegrade Odense med 1-0. AGF använder sig nu i dessa Corona tider utav såkallad virtuell publik och bjuder in fansen till att vara med på plats via videotjänstern Zoom. På så vis får fansen synas inne på arenan och kan även heja på sitt lag. Ett initiativ som William själv sa följande om förra veckan till Danska Eksta Bladet då man kryssade mot Patrik Carlgrens Randers (1-1) : 

-Jag saknar att spela in för åskådare och jag hoppas att folket snart är tillbaka. 
Ang Zoom publiken sa han :
– Det är ett bättre alternativ än tystnad.

“Det är ett bättre alternativ än tystnad.” Eskelinen om sin Virtuella publik.

AGF fansen via Zoom

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*