Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Serie-A

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade för italienska Sky Sports om vad som fortfarande gör honom motiverad och hungrig att fortsätta spela

* * *

Trots en tjugofem år lång karriär på allra högsta nivå så fortsätter Gigi att sätta upp mål för sig själv och för laget och det är en titel och trofé som fortfarande driver honom och som han så gärna vill ha innan han lägger handskarna på hyllan, nämligen Champions League pokalen.

– Tanken om Champions League titeln dyker ofta upp i mitt huvud det är oundvikligt. Jag har varit så nära vid flera tillfällen så det är något jag verkligen saknar att få lyfta pokalen med dom stora öronen, säger Buffon till Sky Sports Italia.

– Samtidigt så har jag använt just den besvikelsen som motivation och omvandlat den till en styrka och drivkraft att inte ge upp.

Juventusmålvakten signerade nyligen en kontraktsförlängning fram till 2021, Gigi kommer att hinna fylla 43 år innan det nya avtalet går ut. Om han fortsätter ytterligare ett år vill Gigi inte avslöja.

-Jag blir här i Juventus tills jag är minst 43år, sen får vi se.
Sen jag fyllde 40 så har jag tagit en månad i taget. Månad för månad. Jag överväger min situation hela tiden och är redo att dra mig tillbaka direkt om det absolut viktigaste skulle saknas, nämligen kvalitén till att spela på absolut toppnivå.

Buffon debuterade i Serie-A den 19 november 1995 för Parma och i helgens derby mot Torino (4-1 till Juve) så stod han då 25 år senare sin 648e Serie-A match!

#648UFFON

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*